16 июл. 2012 г.

Saracie-chirurgie-traumatologie!

O sa incerc sa descriu infernul de la urgenta! Da da...spitalul de urgenta! Intimplarea nefericita m-a facut sa ma aflu in incinta acestei institutii dezgustatoare.Nu mi s-a intimplat nimic, doar mi-am insotit prietenul la un control de traumatolog.In cele din urma nu asta conteaza, as prefera sa-mi vorbesc prietenii in contexte de bine, pe cind "institutia bolnava" n-are tangente cu pozitivul!
Insasi denumirea acestei cladiri (URGENTA) in care s-au varsat lacrimi de crocodil, in care singele curge nu doar in vene, in care ciocolatele si cognacurile fac legea sub usile cabinetelor...ne impinge la ideea ca totul pe hall-urile acestei constructii trebuie sa mearga "ca pe unt", sa fie totul bine stabilit, totul pus la punct, bine gestionat...intr-u salvarea vietilor omenesti. Nu vreau sa condamn oamenii care sunt in slujba poporului scirtiitor, tot respectul pentru specialistii care trateaza nu doar insi "la patru ace", ci si boschetari, alcoolici, batrini...de la care, sa punem cartile pe fata...adie a "proaspat"!!! E vorba de sistem, corupt, nesaturat, uneori disperat, ingenunchiat! 
Vine pacientul intr-un picior, sarind ca broasca lesinata...vaietind printre dinti de durere...evident se adreseaza la traumatolog! stati o clipa, pina la medicul de specialitate are de infruntat o coada, toti amaritii stau in picioare, deoarece linga acel cabinet nu e macar o bancheta...va aduc aminte, oamenii vin cu accidentari de membre inferioare si superioare! 
Dupa acea investigatie, "aibolit" iti da o fisa personala cu care urmeaza sa treci aparatul Roentgen (renghen)...pe dracu' , ca si aici e aceeasi coada interminabila, bine bine...aici macar este o bucata de scindura care mimeaza un scaun...mai bine nu era!!! am luat si eu loc linga accidentatul meu prieten, si aici ma astepta surpriza! o vorba "dulce" mi-a luat respiratia,tinarul de linga mine zici ca era dragon cu "para" de mahmureala :( umbla si el cu piciorul "pe sus"...cica a dat cuiva cu piciorul in figura si i s-a umflat cotonogul...pai corect, "n-ai cap, vai de picioare".Trebuie sa mentionez ca tinarul mai avea cu el o sticla de apa gazata.Pentru ce i-o fi trebuit?!!! :))) 
Bai oameni buni, am vazut de toate in acea dupa-amiaza...chiar am si simtit! debili beti, o fata care facea ochi dulci lui "halat-alb" (Harap-Alb) fiind si ea sub o doza, batrini nespalati, un baiat in maiou cu sigla unui cap de bou (care ne caracterizeaza natiunea), chipuri disperate pe un cintar cu cele multumite.
Mda...institutia care are drept indeletnicire salvarea imediata a pacientilor...in radacini este mai bolnava decit toti pacientii pusi la un loc! pacat! 
P.S. Apropo...Pedro, insanatosire grabnica, totul se va normaliza, doar avem doctori buni ;) echipa are nevoie de tine!!!
Haideti sa ne facem lucrul calitativ, atunci ne vom misca din loc, atunci ne vom ridica tara la un alt nivel...fiti sanatosi! pe curind...